Asiakastiedote lokakuussa 2022

Arvoisa asiakas,

tuotteiden valmistukseen Euroopassa on kohdistunut useiden kuukausien ajan yllättäviä, uusia haasteita energiakriisin, logististen vaikeuksien, raaka-aineiden saannin ja yleisten kustannusten nousun vuoksi. Saccolla tuotteiden valmistuskustannuksiin on vaikuttanut vahvasti fermentoinneissa käytettyjen raaka-aineiden kustannusten nousu ja energian, erityisesti maakaasun, hinnannousu. Näistä edellä mainituista syistä Sacco on nostanut tuotteiden hintoja 10 % alkaen 23.9.2022. Tämä 10 % hinnankorotus siirtyy kaikkien tuotteiden myyntihintoihin 15.10. alkaen. Hinnankorotus on voimassa toistaiseksi. Joulukuussa saamme lisätietoa tästä lisämaksusta ja toivottavasti myös arviota vuodelle 2023.

Vuonna 2022

  • sähkökustannukset ovat nousseet Euroopassa + 450 % viimeisten kuukausien aikana
  • maakaasun hinta on noussut 15-kertaiseksi verrattuna edelliseen vuoteen 2021
  • raaka-aineiden kustannukset ovat nousseet keskimäärin 10 – 20 %
  • kuljetus- ja jakelukustannusten nousu jatkuu yhä.

Sacco pyrkii aktiivisesti vähentämään hintojen nousun vaikutusta tuotteiden valmistukseen ja on ryhtynyt mm. seuraaviin säästötoimenpiteisiin:

  • energiansaannin omavaraisuutta lisätään
  • turvataan ja kasvatetaan tarvikkeiden ja kriittisten raaka-aineiden varastot
  • vain välttämättömät investoinnit toteutetaan
  • kustannusten säästötoimet koskevat koko Sacco System -konsernia.

Säästötoimenpiteistä huolimatta Saccon tehtaat Italiassa ja Ruotsissa toimivat normaalisti ja tuotteiden saatavuus, laatu, palvelu ja tuotekehitys säilyvät korkeatasoisina, kuten tähänkin asti. Teemme tiiviisti yhteistyötä Saccon väen kanssa ja ennakoimme sekä varaudumme mahdollisiin uusiin tilanteisiin. Arvostamme ja kunnioitamme sekä päämiehemme että asiakkaidemme liiketoimintaa ja toivomme vahvan yhteistyömme jatkuvan myös tulevaisuudessa toisiamme tukien näissä muutoksissa. Annamme mielellämme lisätietoa tilanteesta ja tiedotamme mahdollisista uusista muutoksista asiakkaillemme.

Ystävällisin terveisin,
Jussi Heinonen

Innolact Group Oy, Innolact Ferme Oy, Innolact Agro Oy

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00