Terveysvaikutteiset, puhtaat elintarvikkeet ovat tulleet markkinoille jäädäkseen. Probiooteista yksi mielenkiintoinen on Lactobacillus rhamnosus CRL1505 (Sacco). Tutkimustulosten mukaan niin eläin- kuin ihmiskokeissa on saatu näyttöä sen immuunijärjestelmää parantavista vaikutuksista. Tulosten mukaan sen käyttö vähensi ja jopa ehkäisi täysin mm. hengitystie- ja suolistoinfektioita.
Lyofast CRL 1505 hapatetta voi käyttää maitotuotteissa tuorejuustojen, pehmeiden juustojen että puolikovien juustojen valmistuksessa tai lisättynä esimerkiksi esimerkiksi jugurtin, juotavan jugurtin ja hapanmaitotuotteiden joukkoon. CRL 1505 mahdollistaa kontrolloidun ja yhdenmukaisen valmistusprosessin myös fermentoiduille kasvipohjaisille tuotteille.
Tutkimus CRL 1505 probioottisella jugurtilla
Hyödyt
- Edistää ja parantaa maitotuotteille ominaisia makuja ja aromikkuutta.
- Säilyttää tuotteesi happamoitumisprofiilin ennallaan.
- Immuunijärjestelmää parantava vaikutus.
Tulehdusoireet vähenivät liki puoleen:
Kontrolliryhmällä oireita: 66 %
L. rhamnosus CRL 1505 probioottia syöneillä oireita: 34 %
Tulokset
Tutkimuksen aikana tulehdusoireita koki
66 % kontrolliryhmästä, ja vain
34 % L. rhamnosus CRL 1505 probioottia syöneistä.
Lisäksi probioottia syöneiden ryhmässä havaittiin huomattavasti pienempi esiintyvyys mm:
- kuumetta
- ripulia
- tulehduksia ylemmissä hengitysteissä
- angiinaa.
Lisää aiheesta:
Microbiomepostin julkaisema tutkimus täällä.