Rehunsäilöntään Lactosil

Lactosil on PULLOLLAAN Lactobacillus plantarum -MAITOHAPPOBAKTEEREITA.

MTT:n tutkimuksissa on todettu, että ympeillä säilötty nurmirehu on hyvää lypsylehmille ja erityisesti L.plantarum -ymppi säästää rehun valkuaista ja pitää sen koostumuksen edullisena maidontuotantoa silmällä pitäen. Tuotantokoe osoitti, että säilörehun ravintoaineet saatiin hyödynnettyä tehokkaasti maidoksi. Mikrobiologinen säilöntä tarjoaa haitattoman vaihtoehdon hapoille, ja sopii luomutuotantoon. 

Tässä on suora lainaus tutkimustuloksista:

” MTT:n ja VTT:n yhteistutkimuksessa todettiin, että ympit saavat nurmessa luonnostaan esiintyvän mikrobiston nopeasti kuriin, niin että se ei ehdi pilata rehuraaka-ainetta. Ympit ohjaavat rehussa tapahtuvaa käymistä maitohappovaltaiseksi, mikä laskee rehun pH-lukua tehokkaasti eli tekee rehusta hapanta. Hapan ympäristö on epäedullinen hiivoille, homeille ja haitallisille bakteereille.

Ympit siis säilyttävät ruohon ravintoarvon hyvänä, mikä lisää ymppirehua syövän lehmän maidontuotantoa. Myös rehun mikrobiologinen laatu on korkea, mikä puolestaan heijastuu maidon hyvänä laatuna jatkojalostuksessa. Matala pH estää listeria- ja voihappobakteerien kasvun rehussa. Tuotantoketjun myöhemmissä vaiheissa voihappoitiöt haittaisivat esimerkiksi juustonvalmistusta, ja listeria puolestaan on terveydelle haitallinen bakteeri.”

MTT:n tiedote kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä.

Saccon valmistama mikrobiologinen rehunsäilöntäaine Lactosil sisältää ylivoimaisesti suurimman määrään L.plantarum -maitohappobakteereita verrattuna kilpailijoiden tuotteisiin. 

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00