Tiedote kriisitilanteen vaikutuksista huhtikuussa 2022

Kriisin vaikutukset raaka-aineiden saatavuuteen

Ukrainan tilanteen vaikutukset alkavat näkyä myös elintarvikealalla ympäri maailman, eikä Suomi ole poikkeus. Meillä Innolactilla tehdään jatkuvasti arviota, toimenpiteitä ja varautumista kriisin aiheuttamiin vaikutuksiin.

Verkkokaupassa olemme poistaneet joidenkin tuotteiden hinnat, koska ne muuttuvat hyvin nopeasti. Tällä hetkellä näyttää siltä, että esim. pesuaineiden saatavuus tulee mahdollisesti vaikeutumaan ja raaka-ainepulan takia hinnat saattavat nousta nopeastikin. Vastaamme mielellämme kysymyksiin tuotteiden saatavuudesta, ja toistaiseksi kaikkia tuotteita on saatavilla.

Varmuusvarasto Kuopiossa

Pyrimme pitämään varmuusvarastomme hapatteista ja entsyymeistä hyvällä tasolla, jotta pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin normaaliin tapaan. Myös Italiassa on varauduttu kriisiin hyvin, esimerkiksi puolen vuoden varannoilla kaasua energiatarpeisiin.

Kehotamme asiakkaitamme ottamaan rohkeasti yhteyttä, mikäli varmuusvarastomme tai nykyinen kriisitilanne herättää kysymyksiä. Voimme tarjota myös erillistä palvelua, jolla takaamme valitsemillenne tuotteille tavallista suuremman varmuusvaraston esimerkiksi kriisinajan turvaksi.

Polttoaineiden nopeat hintamuutokset vaikuttavat kuljetuskustannuksiin

Ote kuljetusyhtiön tiedotteesta:
”Polttoaineiden hinnat ovat jatkaneet rajua nousuaan Ukrainan tilanteen aiheuttaman markkinaepävarmuuden siivittämänä. Polttoainekustannusten osuus tavaraliikenteen kokonaiskustannuksista on merkittävä. Polttoaineen hintamuutokset voivat olla nopeita varsinkin äärimmäisen poikkeuksellisina aikoina, kuten nyt kun maailmanpoliittinen tilanne on muuttunut Ukrainan tapahtumien seurauksena.
Kuljetusliikkeen vaikutusmahdollisuudet polttoaineiden maailmanmarkkinahintaan ja muutostahtiin ovat olemattomat, sillä jakeluyhtiöt siirtävät muutokset hintoihin enintään muutaman päivän viiveellä.” 

Dieselpolttoaineen rajun hinnannousu takia polttoainelisää kuljetuksissa on nostettu jo yli 50 %. Tähän myös Innolactissa joudutaan reagoimaan, ja siksi lähetyskustannuksissamme saattaa olla vaihtelua sen mukaan, mitä kuljetusyhtiöt veloittavat kuljetuspalveluista.  Seuraamme kuljetuskustannusten muuttumista tiiviisti ja tiedotamme asiasta lisää sitä muka kuin saamme uutta tietoa.

Kuljetukset ovat käytännössä toimineet oikein hyvin. Pyrimme parhaamme mukaan myös jatkossa varmistamaan kuljetuspalveluiden sujuvuuden asiakkaillemme.

Rauhallisin terveisin, 

Innolactin väki

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00